top of page
  • Writer's pictureMohd Ezli Mashut

Isi Petrol Hanya Satu Ketik Guna Aplikasi Setel


Sumber Grafik: Setel


Setel menaik taraf pengalaman mengisi petrol untuk pengguna kenderaan di Malaysia dengan fungsi 'One-Tap Fuelling'.

Fungsi itu membolehkan pengguna mengaktifkan pam petrol hanya dengan satu ketik di mana-mana stesen PETRONAS seluruh negara, lalu mengisi petrol dan meraih mata ganjaran Mesra.


Penyelesaian yang pertama seumpamanya ini disediakan sekarang untuk 1,000 pengguna Setel pertama yang berdaftar di seluruh negara dan ketersediaannya akan diperluaskan secara berperingkat sepanjang dua bulan yang akan datang.


Ketua Pegawai Eksekutif Setel berkata pihaknya sedang giat menginovasi dan membangunkan penyelesaian yang dapat memenuhi keperluan pengguna yang kian berubah, terutamanya dalam fasa endemik ini apabila rakyat Malaysia lebih kerap bergerak.


"Sejak empat tahun yang lalu, pengguna setia kami telah menikmati pengalaman mengisi petrol yang lebih memudahkan di stesen-stesen PETRONAS.


"Kini, pengguna yang biasanya harus membuat beberapa ketikan sebelum dapat mengisi minyak, boleh berbuat demikian dengan satu ketik sahaja menerusi aplikasi Setel."Pengguna tidak perlu lagi mengeluarkan dompet atau kad untuk mengisi petrol dan memperoleh mata ganjaran. Sesungguhnya, kami memahami kepentingan sumber masa bagi pengguna," kata Mazlin Erawati Ab Manan dalam kenyataan media pada 5 September 2022/Isnin.


Pengguna Setel yang berminat juga boleh mendapatkan akses awal dengan memuat naik halaman 'Dah Setel So Far' masing-masing dalam bentuk Instagram Story atau Tweet dengan kapsyen: "I want One-Tap Fuelling now", di samping tag @setel dan sertakan tanda pagar #SetelOneTapFuelling.


Mulai 5 September hingga 4 Oktober 2022, pengguna Setel juga berpeluang memenangi kotak hadiah edisi terhad oleh Setel apabila mereka memuat naik video yang paling kreatif di Instagram atau Twitter yang menunjukkan pengalaman menggunakan fungsi 'One-Tap Fuelling', berserta dengan tag @setel dan tanda pagar #SetelOneTapFuelling.


Melalui fungsi itu, pengguna Setel dapat menetapkan kuantiti petrol yang ingin diisi, mengikut liter atau tangki penuh, di laman 'Keutamaan' semasa mengkonfigurasi fungsi 'One- Tap Fuelling'.


Pengguna juga boleh menetapkan kaedah pembayaran pilihan masing-masing, termasuk CardTerus untuk pembayaran terus atau melalui kad debit atau kredit, serta Setel Share, iaitu kemudahan yang membolehkan pengguna berkongsi Setel Wallet atau CardTerus mereka dengan dua individu lain bagi membuat bayaran sambil bersama-sama meraih mata ganjaran Mesra.Sumber Grafik : Setel


PELUANG | Gunakan Setel untuk mengisi petrol dan berbelanja dengan mudah di stesen PETRONAS.

Aktifkan pam petrol dari dalam kereta, terima & tebus mata ganjaran Mesra tanpa memerlukan kad, pesan item dari kedai Mesra untuk penghantaran terus ke kereta sementara anda mengisi petrol dengan Deliver2Me.

Nikmati juga pembayaran tanpa tunai dengan Setel di Kedai Mesra.


Jom Setel bersama saya untuk sama-sama kita dapat RM5 selepas anda membuat tambah nilai/membuat pembelian berjumlah RM30 di Setel.


Kod rujukan saya: r935h

Sumber Grafik: Setel

7 lihatan0 komen
IMG_20221230_173627.jpg
bottom of page