top of page
  • Writer's pictureMohd Ezli Mashut

Mayat 'Makhluk Asing' Usia 1,000 Didedahkan Di Mexico


Tangkap layar laporan media The Economic Times berkenaan 'makhluk asing'


Sinopsis


Pakar UFO Jaime Maussan telah mendedahkan dua badan yang didakwa "bukan manusia" di Kongres Mexico, mendakwa bahawa mereka berumur 1,000 tahun dan mempunyai komposisi genetik yang berbeza sebanyak 30% daripada manusia.


Badan-badan ini ditemui dalam sebuah lombong di Peru dan mempamerkan ciri-ciri seperti tangan tiga jari, tengkorak yang panjang, dan tulang ringan.


Salah satu daripada makhluk tersebut dikatakan membawa telur dengan embrio dan mempunyai implan yang dibuat daripada logam kadmium dan osmium.


Berita :


Seorang pakar UFO terkenal, Jaime Maussan, membuat pendedahan mengejutkan di Kongres Mexico, menunjukkan dua badan yang didakwa "bukan manusia" yang dikatakan berumur 1,000 tahun, menurut laporan dalam media.


Semasa pendedahan penting itu, Maussan, yang terkenal dengan penyiasatan selama berdekad-dekad terhadap fenomena makhluk asing, bersama-sama dengan ahli sains untuk mendedahkan mayat-mayat misteri ini.


Badan-badan ini dilaporkan ditemui dari sebuah lombong di Cusco, Peru, dan dakwaan yang dibuat oleh para penyelidik telah menimbulkan minat yang besar.


Pernyataan luar biasa ialah bahawa badan-badan itu mempunyai komposisi genetik yang berbeza sebanyak 30 peratus daripada manusia.Tangkap layar laporan media The Economic Times berkenaan 'makhluk asing'


Pengujian penghuraian karbon yang dijalankan oleh National Autonomous University of Mexico (UNAM) mengesahkan bahawa badan-badan yang mempamerkan tangan dan kaki tiga jari yang unik itu memang berumur lebih daripada 1,000 tahun.


Badan-badan tersebut mempamerkan bentuk manusia, tetapi mempunyai ciri-ciri yang unik, seperti leher yang boleh ditarik balik dan tengkorak yang panjang, yang dideskripsikan mempunyai telur dengan embrio di dalamnya dan mempunyai implan yang terbuat daripada logam kadmium dan osmium.


Jaime Maussan, berbicara di bawah sumpah, mengatakan, "Spesimen ini bukan sebahagian daripada evolusi bumi kita... Mereka bukan makhluk yang ditemui selepas kecelakaan UFO. Mereka ditemui dalam lombong diatom (alga) dan kemudiannya fosil.


Sama ada mereka adalah makhluk asing atau tidak, kita tidak tahu, tetapi mereka adalah makhluk yang bijak dan mereka hidup bersama kita. Mereka sepatutnya menulis semula sejarah."Tangkap layar laporan media The Economic Times berkenaan pendedahan oleh Jaime Maussan berkenaan penemuan 'makhluk asing'


Pendedahan berita itu di Kongres Mexico telah menarik perhatian yang besar, dengan pelbagai pegawai Mexico dan Amerika yang hadir, termasuk Ryan Graves, seorang pengarah bekas Angkatan Laut Amerika Syarikat yang telah bersara dan bekas juruterbang angkatan laut yang sebelum ini memberikan keterangan mengenai pemerhatian Fenomena Udara Tidak Dikenali (UAP) dan pengelasan kerajaan.


Perlu diperhatikan bahawa ini bukan kali pertama Jaime Maussan mendedahkan badan-badan yang didakwa sebagai badan makhluk asing.


Pada tahun 2015, beliau menunjukkan badan mummi lain yang didakwa berasal dari makhluk asing, yang ditemui berhampiran Garis Nazca, rangkaian geoglyphs di Peru yang terkenal dengan saiz gergasi dan sifat misteri mereka.


Sementera itu Reuter pada 14 September 2023 melaporkan Pengarah Institut Saintifik untuk Kesihatan, Tentera Laut Mexico, Jose de Jesus Zalce Benitez, berkata pemeriksaan sinar-X, konstruksi semula secara tiga dimensi (3D) dan analisis asid deoksiribonukleik (DNA) telah dilakukan ke atas hasil penemuan terbabit.


"Saya boleh mengesahkan bahawa mayat-mayat ini tidak mempunyai kaitan dengan manusia," katanya.


UNAM menerbitkan semula kenyataan yang kali pertama dikeluarkan pada 2017, dengan memaklumkan bahawa kerja dilaksanakan National Laboratory of Mass Spectrometry with Accelerators (LEMA) itu hanya bertujuan menentukan usia sampel terbabit.

"Kami tidak membuat kesimpulan mengenai asal usul sampel berkenaan," menurut kenyataan itu.


4 lihatan0 komen
IMG_20221230_173627.jpg
bottom of page