top of page
  • Writer's pictureMohd Ezli Mashut

Pesawat Air India Terperangkap Di Bawah Jambatan


Foto Sumber: Twitter/@Saneesh05580981


Selalunya kita melihat kapal terbang di udara dan amat pelik jika dapat melihat sebuah pesawat tersangkut di bawah jambatan.

Dalam satu kejadian unik di India, sebuah pesawat Air India tersangkut di bawah jambatan tinggi menyebabkan orang di sekitar lebuh raya Delhi-Gurugram bingung pada pagi 3 Oktober 2021/Ahad.


Sebuah video menjadi viral menunjukkan sebuah pesawat Air India tersangkut di bawah jambatan di atas jalan raya Delhi-Gurugram di luar lapangan terbang Delhi, membuat orang tertanya-tanya bagaimana pesawat itu sampai di sana.


Namun, syarikat penerbangan itu mengesahkan bahawa tidak berlaku kecelakaan, dengan pesawat itu adalah pesawat lama yang telah dibuang oleh Air India dan diangkut oleh pemilik pesawat.


"Ini adalah pesawat lama yang telah dibuang oleh kami. Tidak ada maklumat tambahan kerana ia melibatkan orang yang telah dijual,” kata jurucakap Air India, lapor Timesofindia pada 3 Oktober 2021/Ahad.


Dalam video tersebut, kenderaan dapat dilihat melewati satu sisi lebuh raya sementara bahagian yang lain kelihatan terhalang melalui pesawat.


24 lihatan0 komen
IMG_20221230_173627.jpg
bottom of page